Beveiliger mishandeld en zijn hond gedood tijdens surveillanceronde

Beveiliger mishandeld en zijn hond gedood tijdens surveillanceronde

Geplaatst op 2 maart 2022, om 07:55 uur

Den Haag – In een pand aan de Plesmanweg in Den Haag zijn in de nacht van maandag op dinsdag een beveiliger en zijn hond mishandeld. De hond overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen.

De beveiliger maakte omstreeks 0.30 uur met zijn hond een surveillanceronde door het pand, dat verbouwd wordt. Hij had daar iets gezien dat hij niet vertrouwde.

Eenmaal in het gebouw werd hij neergeslagen, waarna hij buiten bewustzijn raakte. Ook de hond van de beveiliger werd mishandeld en dit overleefde het dier niet. Toen de beveiliger weer bij bewustzijn was, alarmeerde hij de hulpdiensten. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Iets gezien?

De politie is op zoek naar de dader of daders. Heeft u in de nacht van maandag 28 februari op dinsdag 1 maart iets verdachts gezien in de omgeving van de Plesmanweg? Of heeft u op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn? Laat het ons weten.

Informatie kunt u via 0900-8844 delen of via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Blijft u liever anoniem, dan kunt u 0800-7000 bellen.