Politie onderzoekt diverse mishandelingen

Politie onderzoekt diverse mishandelingen

Geplaatst op 1 maart 2022, om 12:03 uur

Breda – De politie doet onderzoek naar diverse gevallen van (zware) mishandeling die zich maandag 28 februari 2022 hebben voorgedaan in Breda. De politie verrichtte hierbij twee aanhoudingen.

Politiemensen hielden maandag 28 februari 2022 omstreeks 21:20 uur in het centrum van de stad een 25-jarige man uit Den Bosch aan. Hij wordt ervan verdacht nabij een horecagelegenheid aan de Grote Markt een 22-jarige man uit Woerden te hebben mishandeld. Deze man is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis en heeft dinsdagochtend aangifte van mishandeling gedaan. Agenten hebben met diverse getuigen gesproken om helder te krijgen wat zich precies heeft afgespeeld. De politie zet het onderzoek voort.

Korte tijd later, omstreeks 21:45 uur kreeg de politie van medewerkers van de afdeling Cameratoezicht van de gemeente door dat een man een vrouw zou hebben mishandeld op de Grote Markt. De verdachte zou daarna zijn weggelopen in de richting van de Veemarktstraat en het Valkenbergpark. Agenten troffen hem niet meer aan. Wel spraken ze met het slachtoffer, een 19-jarige vrouw uit Nootdorp, en met diverse getuigen. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. Zodoende is de identiteit van de verdachte bij de politie bekend. Het onderzoek loopt nog.

Ongeveer een uur later, omstreeks 22:25 uur hielden ze opnieuw een verdachte aan op de Grote Markt. Het gaat om een 26-jarige man uit Libië. Surveillerende politiemensen werden er lastig gevallen door een boze man, die vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De man schreeuwde om nog onbekende redenen tegen een politieagente en begon om zich heen te slaan. Omdat de man niet te kalmeren was en de agent woordelijk bedreigde, is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt vandaag nader verhoord.