Opsporing Verzocht: klopjacht in Broek in Waterland

Opsporing Verzocht: klopjacht in Broek in Waterland

Geplaatst op 1 maart 2022, om 15:42 uur

Nederland – In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 1 maart is er onder meer aandacht voor de klopjacht op een groep overvallers die eindigde in het Amsterdamse Broek in Waterland. Er is in het bijzonder aandacht voor vier nog voortvluchtige verdachten.

Het was groot nieuws op 19 mei 2021: de politie jaagde op een groep overvallers en belandde uiteindelijk in een weiland in Broek in Waterland. De overvallers hadden het die middag gemunt op een waardetransport op de Meeuwenlaan in Amsterdam. Nadat zij de buit (tientallen miljoenen aan edelmetalen) binnen hadden, vluchtten zij in meerdere voertuigen richting Broek in Waterland. Meerdere schoten werden gelost, zowel door als op de politie. In Broek in Waterland werden vijf verdachten aangehouden; een zesde verdachte overleed ter plekke.

Ondanks de vele aanhoudingen wisten een aantal verdachten te ontkomen. De politie is nog op zoek naar vier verdachten in deze zaak. Vanavond worden in Opsporing Verzocht herkenbare beelden getoond van drie nog onbekende verdachten. Ook wordt de identiteit van een vierde verdachte getoond.

Andere items

Naast deze zaak komen ook de volgende zaken aan bod in het programma:
Roosendaal – woningoverval
Tilburg – overval Scapino
Honselersdijk – getuige fataal steekincident
Epe – bankpasfraude
Bemmel en Hattem – bankpasfraude
Hilversum – bankpasfraude
Sint Philipsland – bankpasfraude
Bergeijk – diefstal uit apotheek
Vlissingen – inbraak woning
Denekamp – woningoverval
Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending.

De uitzending

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 1 maart, rond 20.40 uur op NPO1.
Woensdag rond 13.20 uur wordt de uitzending herhaald op NPO1.