Man (21) doodgestoken op plein tijdens carnaval

Man (21) doodgestoken op plein tijdens carnaval

Geplaatst op 1 maart 2022, om 00:56 uur

Horst – Op maandagavond 28 februari 2022 omstreeks 19.35 vond er op het Sint Lambertusplein in het centrum van Horst een steekincident plaats. Een 21-jarige man uit Horst is hierbij om het leven gekomen.

Door de hulpdiensten werd het zwaargewonde slachtoffer op het plein aangetroffen. Het slachtoffer werd gereanimeerd en een traumahelicopter werd opgeroepen. Ondanks inspanningen van de hulpdiensten overleed de jongeman kort daarna aan zijn verwondingen.

Carnaval
Het incident vond plaats tijdens het carnavalsfeest. De cafe’s rondom het plein hebben meteen hun deuren gesloten en de muziek gestopt. Alle festiviteiten rondom het carnavalsfeest zijn meteen beeindigd. Omstanders die getuigen waren van het incident zijn allemaal opgevangen in het gemeentehuis. Voor hen is professionele hulp ingeschakeld.

Aanhouding
Er waren vanwege het carnavalsfeest veel personen getuigen van het incident. Omdat zij een goed signalement konden geven, kon tegen middernacht door de politie een persoon worden aangehouden als verdachte. De verdachte is overgebracht naar het politibureau. De Forsensische Opsporing en de recherche zijn nog volop bezig met het onderzoek. Er is niet bekend wat er zich voorafgaand aan het incident heeft afgespeeld. Details over de toedracht kunnen in dit stadium van het onderzoek nog niet gegeven worden.

Ben je getuige geweest van het steekincident en heb je nog niet gesproken met de politie neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844