Twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichtingen en vernieling in Dordrecht

Twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichtingen en vernieling in Dordrecht

Geplaatst op 28 februari 2022, om 14:24 uur

Dordrecht – De politie heeft op maandagochtend 28 februari twee mannen aangehouden in Dordrecht. Ze worden verdacht van meerdere brandstichtingen en een vernieling eind januari.

Agenten kwamen de 28-jarige en 35-jarige Dordtenaren op het spoor door het onderzoeken van camerabeelden waarop de verdachten te zien waren. De mannen zitten vast en moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter-commissaris.

Brandstichtingen en vernieling
Op zaterdagnacht 23 januari werd er een voertuig in brand gestoken op de Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht. Een week later, in de nacht van 30 januari werd er een ruit van een woning vernield in dezelfde straat. In diezelfde nacht werden er nog drie branden gesticht. Op de Troelstraweg werd een kinderwagen in brand gestoken en op de Van Bosseplantsoen en Jacob Marisstraat gingen scooters in vlammen op. De scooter op de Jacob Marisstraat stond tegen een huis aan, waardoor ook het huis vlam vatte. Door hulp van omstanders konden de bewoners nog maar net aan ontsnappen aan de brand in hun huis. Deze omstanders zijn daarom dan ook beloond voor hun heldendaad!