Schietincident Oost-Souburg

Schietincident Oost-Souburg

Geplaatst op 28 februari 2022, om 09:34 uur

Oost-Souburg – In de Platanenstraat in Oost-Souburg vond zondagavond rond 22.15 uur een schietincident plaats. Meerdere eenheden van de politie, o.a. hondengeleiders en rechercheurs, gingen ter plaatse om onderzoek te doen.

Ter plaatse werd een PD (plaats delict) afgezet en is sporenonderzoek gedaan. Het slachtoffer meldde zich bij de politie. Deze man, een 52-jarige Vlissinger, deed aangifte van poging doodslag. Hij raakte niet gewond.

In de omgeving van de plaats delict is sporenonderzoek gedaan en er zijn door de politie meerdere getuigen gehoord. Ook zijn camerabeelden bekeken. Er zijn meerdere sporen veiliggesteld, die worden onderzocht.

Tijdens het onderzoek werd de naam van een mogelijke verdachte bekend. Deze jongeman, een 18-jarige man uit Hoogvliet, is rond 01.00 uur aangehouden in een woning in Oost-Souburg. De jongen is ingesloten in een politiecellencomplex en wordt gehoord. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht door de politie. In de woning waar de verdachte werd aangehouden deden agenten een huiszoeking. Ook werd een personenauto weggesleept door een takelbedrijf. Deze auto wordt eveneens onderzocht.

Meer info of getuige geweest?
Hebt u meer informatie over het schietincident in Oost-Souburg, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). U kunt uw gegevens achterlaten, dan nemen rechercheurs contact met u op. Wanneer u niet wilt dat uw gegevens bij de politie bekend worden, dan kunt u (anoniem) uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem. Deze organisatie, die los staat van de politie, kunt u bereiken via telefoonnummer 0800-7000 of via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl). Geef bij uw contact graag zaaknummer 2022-052919 door.