Vuurwapen gevonden na tip in cafe Schiedam

Vuurwapen gevonden na tip in cafe Schiedam

Geplaatst op 27 februari 2022, om 09:34 uur

Schiedam – Na een tip dat in een café in Schiedam mogelijk een man met een vuurwapen aanwezig was, zijn zondagochtend alle aanwezigen uit het café gehaald en gecontroleerd. Eén aanwezige had een mes op zak. Binnen in het café is een vuurwapen gevonden. Twee mannen zijn aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag, even na 3.00 uur, krijgt de politie een tip dat in een café aan de Hoogstraat in Schiedam een man met mogelijk een vuurwapen binnen is. Vanwege de gevaarsetting van dit mogelijke vuurwapen zijn diverse agenten waaronder ook het Team Parate Eenheid opgeroepen. 

Alle aanwezigen van het café zijn één voor één naar buiten gehaald en gecontroleerd.  Eén gecontroleerde man had een mes op zak. Nadat iedereen gecontroleerd was, is binnen een vuurwapen gevonden. Twee mannen zijn aangehouden. Het zijn twee Schiedammers van 24 en 39 jaar.