Politie zoekt getuigen poging beroving Dawesweg

Politie zoekt getuigen poging beroving Dawesweg

Geplaatst op 26 februari 2022, om 16:33 uur

Rotterdam – Op de Dawesweg in Rotterdam-Ommoord is een vrouw het slachtoffer geworden van een poging beroving. Daarbij zou een vuurwapen zijn gebruikt. Twee jongens zijn aangehouden.

Een 22-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs kreeg gisteren de schrik van haar leven. Rond 19.00 uur zat zij in haar auto die stil stond op de Dawesweg. Daar werd ze aangesproken door een onbekende. Wat volgde was een heftige poging beroving van de vrouw, waarbij ook een vuurwapen gebruikt zou zijn. De vrouw wist te ontkomen door met haar auto weg te rijden.

Een omstander alarmeerde de politie. Die is in de omgeving op zoek gegaan naar de daders. Agenten zagen twee mannen die voldeden aan het signalement. Toen de agenten hen wilden aanhouden, renden ze weg en luisterden niet naar de bevelen van de agenten. Gezien de gevaarsetting loste de agent een waarschuwingsschot.

Ook hierna werd niet geluisterd en renden de twee verdachten weg. De agenten achtervolgden hen te voet. Verderop gingen verdachten een woning binnen.

Met de ondersteuning van het arrestatieteam en agenten van de hondenbrigade zijn de twee verdachten uit de woning gehaald en aangehouden. Ook de politiehelikopter heeft geholpen bij de zoektocht naar de verdachten.

Het gaat om twee jongen van 16 en 17 jaar, beiden uit Rotterdam. Beide verdachten zitten nog vast op het politiebureau voor verder onderzoek.

Heeft u gisteren iets gezien of gehoord?  Heeft  u informatie, hoe klein of onbelangrijk het mag lijken, dan horen we dit graag van u. U kunt bellen met 0900-8844 of als u liever anoniem blijft 0800-7000.