Man op heterdaad aangehouden in hennepkwekerij

Man op heterdaad aangehouden in hennepkwekerij

Geplaatst op 25 februari 2022, om 12:30 uur

Lelystad – Op donderdag 24 februari is de politie op twee locaties binnengevallen in Lelystad. Na onderzoek door de Flevolandse recherche werd duidelijk dat één van de verdachten zich bezighield met grootschalige hennephandel en witwassen.

De instap in Lelystad gebeurde na een succesvolle aanhouding in Leeuwarden. Hier werd een 35-jarige man uit Lelystad op heterdaad in een hennepkwekerij met 700 planten aangehouden.
In Lelystad werd bij de actie drieënhalve kilo hennep gevonden en verschillende aanwijzingen voor witwassen. Daarnaast zijn een motor, een auto en contant geld in beslag genomen. Hier werd een 31-jarige man uit Lelystad aangehouden.

Op een andere locatie in het Gelderse Wezep heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen met maar liefst 1000 planten. Dit was op de locatie waar het bedrijf van de verdachte gevestigd was.

Bij de acties in Leeuwarden en Lelystad zijn dus twee verdachten aangehouden. De hoofdverdachte zit nog vast. De tweede verdachte is heengezonden.

Ondermijning
Criminele activiteiten in de buurt kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Bij hennepkwekerijen ontstaat regelmatig brand of waterschade in een huis of bedrijfspand. Ook zijn criminelen niet bang om geweld te gebruiken en is er kans op afpersing of zelfs liquidaties.

Herken de signalen
Ken de signalen van een hennepkwekerij: hennepgeur, een constant zoemend geluid (luchtafzuiging), afgeplakte ramen of geen bewoners en weinig activiteit in een pand.

Meldingen en tips in ondermijningszaken zijn heel belangrijk. Deze kunnen ervoor zorgen dat een onderzoek wordt ingesteld, of zijn misschien wel het missende puzzelstukje in een zaak. Heb je signalen die wijzen op criminaliteit? Of heb je verdachte situaties gezien in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.