Drugslab ontdekt in Eindhoven na garagebrand

Drugslab ontdekt in Eindhoven na garagebrand

Geplaatst op 24 februari 2022, om 12:10 uur

Eindhoven – We hebben vannacht een kleine drugslab gevonden in een garage bij een woning op de Carel Willinkstraat in Eindhoven. Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) doen samen met de recherche onderzoek.

Brand
De gealarmeerde brandweer wist de brand te blussen. Zij roken direct een sterke chemische geur. De brandweerlieden troffen vaten aan met verschillende chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het maken van synthetische drugs. De eigenaar heeft rook ingeademd en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Gevaarlijk
Het produceren en opslaan van chemische producten is enorm gevaarlijk voor de directe omgeving. In dit geval ging het om een kleine brand die redelijk snel onder controle was, maar de schade en gevolgen hadden ook veel groter kunnen zijn.
Als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving komt de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in actie. Meestal komt de LFO in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld wordt. In dit geval is er geen sprake van een drugslab, maar doordat er chemische stoffen zijn vrijgekomen bij de brand doet LFO nu wel verder onderzoek, samen met de recherche.

Weten hoe u een drugslab of drugsafval herkent? Klik dan hier voor meer informatie https://www.politie.nl/onderwerpen/drugslab.html . Mocht u iets verdachts ruiken of zien? Bel dan altijd even met de politie via 0900-8844.