Verdachte gijzeling was bezorger Albert Heijn en had explosieven bij zich

Verdachte gijzeling was bezorger Albert Heijn en had explosieven bij zich

Geplaatst op 23 februari 2022, om 13:11 uur

De 27-jarige verdachte van de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam werkte bij de bezorgdienst van Albert Heijn, aldus meerdere bronnen tegenover RTL Nieuws. Ook had hij explosieven bij zich.

Er stond ook gedurende de gijzeling een bezorgbusje van Albert Heijn voor de deur van de Apple Store. De verdachte blijkt te werken als bezorger van de supermarktketen. Albert Heijn wilde vandaag geen commentaar geven op vragen van RTL Nieuws en verwijst naar de politie.

Explosieven
De gijzelnemer beschikte over een handvuurwapen en een semiautomatisch wapen, waarmee hij eerder ook had geschoten. Ook had de gijzelnemer explosieven op zijn lichaam als zijnde bomvest, zo meldt de politie in een persbericht. Echter stonden deze niet op scherp.

De verdachte Amsterdammer ligt momenteel nog met zware verwondingen in het ziekenhuis. Hij raakte zeer ernstig gewond toen hij door een politieauto werd aangereden. Wat zijn motief is, is nog niet bekend.

Ondanks dat het onderzoeksteam op dit moment geen aanleiding heeft om te denken dat er sprake is van meerdere verdachten, wordt dat wel uitgebreid onderzocht.