Man aangehouden zonder rijbewijs mèt drugs

Man aangehouden zonder rijbewijs mèt drugs

Geplaatst op 23 februari 2022, om 13:04 uur

Oudkarspel – Politiemensen kregen dinsdagmiddag bericht dat een auto, waarvan bekend was dat een frequente gebruiker zonder rijbewijs reed, was gereden langs een ANPR camera op de A9. Zij hebben de auto opgewacht waarbij de politie inderdaad de bestuurder herkende als de man zonder rijbewijs. De bestuurder kreeg een stopteken op de Voorburggracht in Oudkarspel.

De bestuurder werd in verband met de herhaling voor het rijden zonder rijbewijs aangehouden. De politiemensen zagen tijdens de aanhouding op de achterbank van de auto negen lachgasflessen liggen. Verder lagen er meerdere zakjes met XTC tabletten in de auto. Bij een nader onderzoek bleken nog meer drugs-gerelateerde voorwerpen in de auto aanwezig, als gripzakjes met verschillende substanties als vermoedelijk cocaine. Alles is in beslag genomen. Naast een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs zet de recherche het onderzoek voor en is de man, een 19-jarige man uit Alkmaar, ingesloten in het politiebureau.

2022035077