Opsporing Verzocht: moord op Johan de Waal

Opsporing Verzocht: moord op Johan de Waal

Geplaatst op 22 februari 2022, om 15:26 uur

Nederland – In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 22 februari is er onder meer aandacht voor de moord op Johan de Waal uit Hardinxveld-Giessendam. Na tien jaar is de zaak nog steeds niet opgelost, waardoor er nogmaals een dringende oproep wordt gedaan aan iedereen die informatie heeft over de zaak.

Johan de Waal raakte op 9 januari 2012 vermist. Negen maanden later werd zijn lichaam gevonden in het Kanaal van Steenenhoek, vlak bij zijn huis. De 54-jarige De Waal was door een misdrijf om het leven gekomen. Kort na de vondst van het stoffelijk overschot hield de politie twee mannen aan.

Later besloot het OM dat de mannen niet langer verdachten waren, waardoor de twee weer op vrije voeten belandden. Daarmee blijft de moord tot op de dag van vandaag onopgelost. In Opsporing Verzocht wordt daarom vanavond een oproep gedaan om informatie over deze zaak met de politie te delen. Deze informatie kan ervoor zorgen dat de nabestaanden van Johan de Waal tien jaar na dato een antwoord krijgen op de vraag wat hem is overkomen. Er is een bedrag van 15.000 euro beschikbaar voor de gouden tip in deze zaak.

Andere items in de uitzending

De moord op Johan de Waal is niet de enige zaak die aan bod komt in de tv-uitzending. Andere items zijn:
Maastricht – straatroof
Diemen – plofkraak
– Leeuwarden – woningoverval
Moergestel, Bladel, Hapert – diefstal fietsen
– Bergen op Zoom – straatroof
– Leiden – schietincident
– Oost-Nederland – meerdere bankpasfraude zaken
– Capelle aan den IJssel – dood Knut Rietveld
– Breda – bankpasfraude na woninginbraak
Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending van 15 februari 2021.

Uitzending gemist?

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 22 februari 2021, rond 20.30 uur op NPO1. 
Woensdag rond 13.20 uur wordt de uitzending herhaald op NPO1.