Gijzeling in winkel Amsterdam beëindigd

Gijzeling in winkel Amsterdam beëindigd

Geplaatst op 22 februari 2022, om 17:24 uur

Een gijzeling die al urenlang aan de gang was in de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam, is beëindigd. Tussen 17.40 uur en 22.30 uur hield een gewapende man iemand gegijzeld in de winkel. Tegen het eind van de avond renden de gijzelnemer en zijn gijzelaar onverwacht het pand uit, waarna de politie de dader met een auto aanreed.

Dat gebeurde met opzet, zegt de politie. De man kwam gewond op straat terecht, waar hij van verschillende kanten door scherpschutters onder schot werd gehouden. Hij is van dichtbij met een robot onderzocht op explosieven. Die droeg hij niet bij zich, meldt de politie. Er wordt nu uitgebreid onderzoek gedaan in de Apple Store.

Vervolgens werd de man in een ambulance medisch onderzocht. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk. De politie zegt dat hij naar het ziekenhuis is vervoerd. Het is niet duidelijk wie de dader is. De man die werd gegijzeld is in veiligheid, zegt de politie.