Docent (47) veroordeeld voor vergrijp aan minderjarige leerlinge

Docent (47) veroordeeld voor vergrijp aan minderjarige leerlinge

Geplaatst op 22 februari 2022, om 16:11 uur

De rechtbank heeft een voormalig leraar aardrijkskunde van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook krijgt hij een proeftijd van drie jaar. De reden hiervan is dat hij meerdere malen ontucht pleegde met een leerlinge.

De verdachte, een man van 47-jaar oud, had verklaard dat hij wel seks met het meisje had gehad, maar dat was gebeurd tot ze van school af was en meerderjarig was. De rechtbank acht juist bewezen dat de man herhaaldelijk seks met haar had in 2018 en 2019, terwijl ze nog op school zat en minderjarig was. Het gebeurde onder andere tijdens een schoolreis, zo liet de rechtbank weten. Het bewijs vond de rechtbank onder andere in het mail- en appverkeer tussen de verdachte en het slachtoffer.

“Misbruik van haar vertrouwen gemaakt”
De rechtbank liet weten dat het om een kwetsbare leerlinge ging. Zij dacht een luisterend oor gevonden te hebben bij de leraar, waarvan de verdachte misbruik heeft gemaakt. Behalve een beroepsverbod van vijf jaar heef de rechtbank ook een contactverbod met het slachtoffer opgelegd. In december 2019 werd de man door de school op non-actief gesteld.

Het vonnis van de rechter komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

foto boven ter illustratie