Dertien mensen omgekomen door storm Eunice in Europa

Dertien mensen omgekomen door storm Eunice in Europa

Geplaatst op 19 februari 2022, om 14:04 uur

EUROPA – Door de storm Eunice zijn in Europa dertien mensen om het leven gekomen. De harde wind zorgde voor schade en her en der voor uitval van het openbaar vervoer en de stroomvoorziening.

Omvallende bomen en rondvliegend puin veroorzaakt door de zware storm Eunice hebben in Europa aan zeker dertien mensen het leven gekost. Ook raakten tal van mensen gewond.

In Nederland kwamen vier mensen om, in Duitsland minstens twee en in België overleed een Brit. Hulpdiensten in het Verenigd Koninkrijk meldden zeker twee overleden slachtoffers en ook in Ierland en Polen vielen er doden.

De harde wind zorgde voor schade en her en der voor uitval van het openbaar vervoer en de stroomvoorziening. In Duitsland raakten tienduizenden huishoudens zonder elektriciteit en in Frankrijk 75.000. In het Verenigd Koninkrijk waren het er 400.000, waarvan de helft inmiddels weer stroom heeft. Daar heeft de weerdienst ook voor zaterdag nog een waarschuwing gegeven voor windvlagen in het zuiden van Engeland en Wales.

Foto: Persbureau-Heitink