31-jarige man aangehouden voor verdacht pakketje hoofdbureau politie ‘s-Hertogenbosch

31-jarige man aangehouden voor verdacht pakketje hoofdbureau politie ‘s-Hertogenbosch

Geplaatst op 17 februari 2022, om 14:56 uur

‘s-Hertogenbosch – Wij hebben deze ochtend een 31-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aangehouden. Wij verdenken hem dat hij betrokken is geweest bij het neerleggen van een verdacht pakketje bij het politiebureau op de Vogelstraat in ‘s-Hertogenbosch.

Politiemedewerkers vonden rond 07.30 uur voor de hoofdingang van het bureau een verdacht pakketje. Na een eerste onderzoek van Team Explosieven Verkenning (TEV) is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) opgeroepen. Het politiebureau en een aantal omliggende panden zijn uit voorzorg ontruimd. Ook werden de toegangswegen rondom het bureau afgesloten.

De EOD heeft met een op afstand bedienbare robot röntgenfoto’s gemaakt. Op deze foto’s waren geen explosieven te zien. Om 11.00 uur konden de politiemedewerkers het bureau weer in. De Forensische Opsporing heeft nog onderzoek verricht en mogelijke sporen veiliggesteld.

De politie gaat de man nog verhoren.