VIDEO: Rechts-extremistische man aangehouden met 3D geprinte semiautomatische vuurwapen

VIDEO: Rechts-extremistische man aangehouden met 3D geprinte semiautomatische vuurwapen

Geplaatst op 11 februari 2022, om 16:19 uur

Schouwen-Duiveland – De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft woensdagochtend een man aangehouden voor het bezit van onder andere een 3D geprinte semiautomatische vuurwapen met scherpe munitie. Daarnaast had hij veel rechts-extremistisch materiaal, waaronder vlaggen met hakenkruizen.

Agenten van de Dienst Landelijke Recherche ontving informatie over deze man en startten daarna een onderzoek. Vanwege dit onderzoek viel het DSI zijn woning in Schouwen-Duiveland binnen. Hier werd de 33-jarige man direct aangehouden voor het in bezit zijn van 3D geprinte semiautomatische vuurwapen met scherpe munitie. Daarnaast werden er ook een 3D-printer, verschillende 3D geprinte vuurwapenonderdelen en airsoftwapens in beslag genomen.

Daarnaast vond de politie rechts-extremistisch materiaal, waaronder vlaggen met een hakenkruis. De 33-jarige man is aangehouden en vandaag, vrijdag, voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.