Agent slaat meerdere keren over de kop met dienstvoertuig

Agent slaat meerdere keren over de kop met dienstvoertuig

Geplaatst op 11 februari 2022, om 09:39 uur

Hengelo – Donderdag sloeg een politieagent met zijn dienstvoertuig een aantal keren over de kop nadat hij een auto achtervolgde. De agent ging eerst naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.

De agent was met collega’s onderweg naar een melding toen één van hen een automobilist voorbij zag komen die internationaal gesignaleerd stond. Ook was bekend dat deze met een ongeldig rijbewijs reed. De eerste politievoertuigen reden door naar de oorspronkelijke melding, waarna de agenten in de laatste twee voertuigen de automobilist achtervolgden.

Meerdere keren over de kop
De achtervolging ging met zwaailicht en sirene, waarna de bestuurder een stopteken kreeg. Hier gaf hij geen gehoor aan en sloeg direct op de vlucht. Op het viaduct over de A1 raakte de agent met zijn dienstvoertuig een betonnen geleider, waarna het voertuig meerdere keren over de kop sloeg. De politieagent kon zijn dienstvoertuig op eigen kracht verlaten en is direct opgevangen door zijn collega’s. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon na controle weer naar huis toe.

De gesignaleerde bestuurder is in de nacht van donderdag op vrijdag alsnog aangehouden in Hengelo. Het gaat om een man van 33 jaar oud uit deze plaats. Ook moet hij nog een celstraf van 1100 dagen uitzitten in Duitsland. Dat is ruim 3 jaar.