Onderzoek naar man die met 417 km/u over Autobahn reed

Onderzoek naar man die met 417 km/u over Autobahn reed

Geplaatst op 25 januari 2022, om 15:14 uur

DUITSLAND – De Politie in Duitsland is een onderzoek gestart naar een Tsjechische multimiljonair die met 417 kilometer per uur over de Autobahn reed.

Volgens het Duitse strafrecht is ook een ‘solorace’ niet toegestaan, meldt persbureau DPA. Daarbij probeert een bestuurder de hoogst mogelijke snelheid te halen, wat roekeloos rijgedrag is.

De miljonair reed in juli vorig jaar in een Bugatti over de Duitse A2. Hij maakte er beelden van die hij twee weken terug op zijn YouTube-kanaal zette.

De Duitse politie meldt dat er op het bewuste stuk snelweg, tussen Berlijn en Hannover, geen snelheidslimiet geldt. In het wegenverkeersreglement staat alleen wel dat iedereen die een voertuig bestuurt, moet opletten dat het voertuig altijd onder controle blijft.

Bij zo’n snelheid komt dat in het gedrang, citeren Duitse media auto-expert Ferdinand Dudenhöffer. Snelheden van meer dan 400 kilometer per uur zijn extreem gevaarlijk, stelt hij. “Hoe hoger de snelheid, hoe langer de remweg.”

Dudenhöffer vraagt zich af of bestuurders vrij spel moeten hebben op de Autobahn, terwijl ze daarmee mensenlevens in gevaar kunnen brengen. De video moet volgens hem aanleiding zijn om na te denken over wat wel en niet mag op de Duitse snelwegen.

Hieronder een filmpje van de de actie: