Chaos bij kortingsactie MediaMarkt: kapotte winkeldeuren, mensen met bivakmutsen dringen pand binnen - 112 Nederland

Chaos bij kortingsactie MediaMarkt: kapotte winkeldeuren, mensen met bivakmutsen dringen pand binnen

Geplaatst op 27 oktober 2024, om 02:28 uur

ROTTERDAM – Een kortingsactie van MediaMarkt in het centrum van Rotterdam liep in de nacht van zaterdag op zondag uit de hand en leidde tot vernielingen en opstootjes. De winkel zou ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum een uur lang flinke kortingen aanbieden. Rond middernacht was de belangstelling zo groot dat het evenement werd afgelast, waarna de politie het plein rondom de winkel ontruimde.

Volgens verklaringen van de politie stonden honderden mensen in de rij voor de winkel. De drukte nam snel toe, en mensen werden in de menigte verdrukt, waarbij ook kinderen aanwezig waren. Vlak voor middernacht besloot MediaMarkt het evenement te annuleren vanwege de onveilige situatie. Kort daarna begon een groep mensen te proberen de winkel binnen te dringen, wat resulteerde in de vernieling van een glazen deur. De rolluiken van de winkel voorkwamen dat er verdere schade ontstond.

Op straat liep de situatie uit de hand, met meldingen van vechtpartijen en afgestoken vuurwerk. Uiteindelijk sommeerden agenten de aanwezigen om het gebied te verlaten. Het incident is inmiddels onder controle, en de politie doet verder onderzoek naar de gebeurtenissen en eventuele betrokkenen bij de vernielingen en opstootjes.

Foto’s: JBmedia

(Video start na de advertentie)