’Onthoofde wolf op de Veluwe stierf natuurlijke dood’: man aangehouden na lugubere vondst - 112 Nederland

’Onthoofde wolf op de Veluwe stierf natuurlijke dood’: man aangehouden na lugubere vondst

Geplaatst op 25 oktober 2024, om 23:20 uur

HOOG SOEREN – In het bos bij Kroondomein het Loo in Apeldoorn werd in mei een onthoofde wolf aangetroffen. Het lichaam van het beschermde dier, dat vermoedelijk op natuurlijke wijze is gestorven, lag in een afgesloten natuurgebied op de Veluwe. Later werd de kop van de wolf bij een man thuis gevonden, meldt Omroep Gelderland. Het bezit van delen van beschermde diersoorten is in Nederland verboden.

De politie onderzoekt de zaak en probeert vast te stellen of de verdachte de kop zelf heeft bemachtigd en wat zijn motief zou zijn geweest. De vondst heeft vragen opgeroepen, aangezien de wolf in Nederland strikt beschermd is en niet zomaar mag worden gedood of verhandeld.

Het aantal wolven in Nederland neemt sinds enkele jaren snel toe, met schattingen van meer dan honderd exemplaren, voornamelijk in Drenthe, Gelderland en Friesland. De terugkeer van de wolf leidt tot onvrede, vooral onder veehouders, ondanks maatregelen zoals speciale hekken om hun dieren te beschermen. Europese wetgeving verbiedt echter het afschieten van wolven, wat tot discussie leidt bij boeren en dierenorganisaties.