Ouders van ontvoerde Franse baby zijn opgepakt in Amsterdam, kindje leeft nog - 112 Nederland

Ouders van ontvoerde Franse baby zijn opgepakt in Amsterdam, kindje leeft nog

Geplaatst op 25 oktober 2024, om 21:30 uur

AMSTERDAM – De ouders die hun premature baby Santiago maandag ontvoerden uit een Franse kraamkliniek, zijn vrijdag in Amsterdam aangehouden. De Nederlandse politie bevestigt berichten van Franse media dat zowel de ouders als de baby in leven zijn. De baby krijgt momenteel de nodige medische zorg.

Het stel had de baby zonder toestemming meegenomen uit een ziekenhuis in Aulnay-sous-Bois, nabij Parijs. Volgens artsen zou de pasgeboren jongen zonder medische hulp slechts een levensverwachting van twaalf uur hebben gehad. Na de ontvoering werd een internationale opsporingsbevel uitgevaardigd, en de Franse autoriteiten vermoedden dat de ouders richting België waren gevlucht. De laatste aanwijzing was hun auto, achtergelaten bij Charleroi.

De omstandigheden van de arrestatie in Amsterdam zijn nog niet volledig bekend, maar volgens Franse media bevond het gezin zich mogelijk in een hotel in de omgeving. In Frankrijk zijn ook drie familieleden van de vader aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de vlucht of het nalaten het misdrijf te melden.