Date loopt uit op brute mishandeling waarbij keel van slachtoffer wordt dichtgeknepen - 112 Nederland

Date loopt uit op brute mishandeling waarbij keel van slachtoffer wordt dichtgeknepen

Geplaatst op 22 oktober 2024, om 22:31 uur

LEIDEN – Een afspraak via een datingapp is op vrijdag 3 november 2023 uitgelopen op een gewelddadige mishandeling in een woning aan de Voorstraat in Leiden. Een 38-jarige man werd daarbij zwaar toegetakeld. De dader sloeg het slachtoffer meerdere malen hard op het hoofd en kneep zijn keel dicht, waardoor hij bijna geen lucht kreeg. De politie zoekt nu naar de verdachte, en bewakingsbeelden van de deurbelcamera zijn vrijgegeven.

De aanval vond plaats rond 20.00 uur, toen de dader bij de woning verscheen. Het slachtoffer dacht een ontmoeting te hebben met iemand die hij via een datingapp had leren kennen, maar werd in plaats daarvan hardhandig de woning in geduwd. Op de bovenverdieping kreeg hij een klap met een hamer en werd zijn keel dichtgeknepen. Het slachtoffer wist zich uiteindelijk te verweren en vluchtte via de achterdeur naar buiten.

Op de beelden van de deurbelcamera is te zien hoe de verdachte na de aanval kort terugkeert naar de woning, waarschijnlijk om een jas op te halen, met bloed van het slachtoffer op zijn kleding. De dader, die ook een envelop met geld stal, wordt omschreven als een licht getinte man van 25-30 jaar oud, met een baard, snor, en een grijze jas met een capuchon en bontkraag. Hij droeg mogelijk een bril, die kan hebben gediend als vermomming.

De politie doet een dringende oproep aan het publiek om informatie te delen. Wie de verdachte herkent of mogelijk zelf door hem benaderd is, kan contact opnemen via de opsporingstiplijn (0800-6070), Meld Misdaad Anoniem (0800-7000), of het Team Criminele Inlichtingen (088-9645044).