Weer nepagenten opgepakt, tweetal lokte vrouw haar woning uit - 112 Nederland

Weer nepagenten opgepakt, tweetal lokte vrouw haar woning uit

Geplaatst op 22 oktober 2024, om 22:11 uur

MEGCHELEN – Twee jongemannen, een 19-jarige uit Doetinchem en een 20-jarige uit Hilversum, zijn opgepakt op verdenking van oplichting nadat zij zich voordeden als nepagenten in Megchelen, Gelderland. De mannen benaderden een vrouw uit Megchelen en beweerden dat haar woning op een inbrekerslijst stond, waardoor zij en haar man mogelijk doelwit waren.

De nepagenten nodigden de vrouw uit voor een gesprek op het politiebureau, zodat zij die middag niet thuis zou zijn. Daarnaast werd haar verteld dat een collega langs zou komen om de sloten van de woning te controleren. De vrouw vertrok, maar haar man, die slecht ter been is, bleef thuis.

De politie werd gewaarschuwd over mogelijke nepagenten en ging naar de woning. Daar troffen ze een auto met een van de verdachten aan, terwijl de andere man zich op het erf bevond. Deze beweerde de sloten te komen controleren. Beide mannen werden ter plekke gearresteerd.

De politie waarschuwt dat agenten nooit op deze manier te werk gaan en roept mensen op om onmiddellijk melding te maken als zij benaderd worden door nepagenten. Het aantal oplichtingszaken door personen die zich voordoen als politieagent is dit jaar fors gestegen, met al 4000 aangiftes, vergeleken met 485 vorig jaar.