Vrouw die door vuilniswagen werd doodgereden, was ‘hoofd-muziek’ bij streamingsplatform Twitch - 112 Nederland

Vrouw die door vuilniswagen werd doodgereden, was ‘hoofd-muziek’ bij streamingsplatform Twitch

Geplaatst op 20 oktober 2024, om 17:42 uur

AMSTERDAMDe vrouw die maandagmiddag omkwam bij een aanrijding met een vuilniswagen op de Passeerdersgracht, was Cindy Charles, hoofd van de muziekafdeling van het streamingsplatform Twitch. Charles was in Amsterdam om deel te nemen aan een panel tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Het tragische ongeval vond plaats terwijl ze als voetganger de straat overstak.

De aanrijding gebeurde rond de middag in de Jordaan. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar Charles overleed ter plekke aan haar verwondingen. Haar echtgenoot, Ricky Fishman, bevestigde haar dood op sociale media. Charles laat een echtgenoot, een zoon en een stiefzoon achter. Haar overlijden heeft internationaal veel aandacht gekregen, met berichten in onder andere Variety en Billboard.

ADE en Twitch hebben in officiële verklaringen hun medeleven betuigd. ADE sprak over een groot verlies voor de muziekindustrie, terwijl Twitch’s CEO, Daniel Clancy, benadrukte hoe belangrijk Charles was voor het bedrijf en haar langdurige impact op de muziekwereld.

Buurtbewoners meldden verschillende ervaringen over de verkeerssituatie ter plekke, waarbij sommigen wijzen op de problemen veroorzaakt door wegopbrekingen in de stad. De chauffeur van de vuilniswagen is na het ongeval aangehouden en gehoord. De zaak wordt nog onderzocht, en het Openbaar Ministerie beslist of er vervolging komt.

(Video start na de advertentie)