Automobilist (22) krijgt celstraf na dodelijke aanrijding van oudere vrouw (78) - 112 Nederland

Automobilist (22) krijgt celstraf na dodelijke aanrijding van oudere vrouw (78)

Geplaatst op 19 oktober 2024, om 14:15 uur

OVERVECHT – Een 22-jarige automobilist is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk, na het dodelijk aanrijden van een 78-jarige vrouw op een zebrapad in Overvecht. Het tragische voorval vond plaats op 8 april vorig jaar, toen de man met een snelheid van 125 kilometer per uur reed, terwijl de maximumsnelheid op die weg 50 kilometer per uur is.

Bij het naderen van het zebrapad zag de man de vrouw oversteken op een afstand van 40 meter. Hij probeerde nog een noodstop te maken, maar de impact was te groot en de vrouw werd elf meter verderop op het asfalt geworpen. Later overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Een getuige beschreef het rijgedrag van de man als ‘debiel’, terwijl hij zelf bij de politie verklaarde ‘normaal’ te hebben gereden.

Tijdens de rechtszaak toonde de man veel emotie en had hij moeite met het beantwoorden van vragen. De rechtbank beschouwde hem als ‘jong en psychisch kwetsbaar’. Naast de gevangenisstraf kreeg hij ook een rijontzegging van twee jaar opgelegd. Een verzoek om schadevergoeding van de zus van het slachtoffer werd afgewezen. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van 240 uur geëist, maar de rechtbank legde een zwaardere straf op.