Opnieuw ernstig dierenleed bij een hondenfokker in Chaam - 112 Nederland

Opnieuw ernstig dierenleed bij een hondenfokker in Chaam

Geplaatst op 18 oktober 2024, om 20:50 uur

CHAAM – House of Animals heeft opnieuw een malafide broodfokker ontmaskerd in Chaam (NB). Tientallen volwassen honden en puppy’s leven daar onder erbarmelijke omstandigheden, op koude stenen vloeren in zwaar vervuilde hokken vol ontlasting en urine. De honden hebben kapotte kunststof manden en vieze drinkbakken, en er lopen zieke dieren rond. Dit vormt ook een risico voor het naastgelegen dierenpension op hetzelfde terrein.

In 2021 werd een eerdere broodfokker op dezelfde locatie gedwongen te stoppen, maar de situatie is nu nog steeds slecht. De nieuwe fokker beweert te stoppen, maar House of Animals betwijfelt dit.

Uit hun onderzoek blijkt dat de huidige fokker bij de Kamer van Koophandel (KvK) drie bedrijven op zijn naam heeft, waaronder het fokken van honden en het runnen van een dierenpension. Een undercoverteam van House of Animals ontdekte smerige hokken, vervuild of geen drinkwater en zieke honden die niet in quarantaine werden gehouden. Ook werd een ondraaglijke stank gemeld. Naast de honden zijn er twee zilvervossen aangetroffen, die leven in hokken op metalen rasters.

Naar aanleiding van de bevindingen heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een bezoek gebracht aan de locatie. Of en welke maatregelen genomen worden, is nog onduidelijk. House of Animals heeft een handhavingsverzoek ingediend en roept hondenliefhebbers op om geen dieren bij deze fokker te kopen.

Foto: House of Animals