School in rouw om doodgereden leerling (14): ‘Iedereen is intens verdrietig’ - 112 Nederland

School in rouw om doodgereden leerling (14): ‘Iedereen is intens verdrietig’

Geplaatst op 18 oktober 2024, om 18:08 uur

NAALDWIJK/MAASSLUIS – Een 14-jarige leerling van het Lentiz Dalton College in Naaldwijk kwam donderdagochtend om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen in Maassluis. De jongen was onderweg naar school toen hij rond 8.00 uur op de rotonde aan de Doctor Jan Schoutenlaan onder een vrachtwagen terechtkwam. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De schok en het verdriet op school zijn groot. Een woordvoerder van het Lentiz Dalton College sprak over intense verslagenheid onder zowel leerlingen als docenten. Voor de ouders is het verlies onvoorstelbaar, en de school probeert hen in deze moeilijke tijd zo goed mogelijk te ondersteunen. Een gedenkplek is ingericht voor leerlingen en medewerkers, en er werd een aangepast lesprogramma aangeboden om hen ruimte te geven voor rouw.

De 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het dodelijke ongeval. De politie vermoedt dat hij onder invloed was van verdovende middelen en onderzoekt de precieze toedracht van het incident.

Foto: Ter Illustratie