Jongen op fatbike die man sloeg, meldt zich bij de politie - 112 Nederland

Jongen op fatbike die man sloeg, meldt zich bij de politie

Geplaatst op 11 oktober 2024, om 17:03 uur

DEDEMSVAART – De jongen die in de zomer een man aanreed met een fatbike en vervolgens sloeg bij de Albert Heijn aan de Markt, heeft zich gemeld bij de politie. Dit gebeurde enkele uren nadat de politie herkenbare beelden van de verdachte online had geplaatst. Deze beelden zijn inmiddels verwijderd.

Het incident vond plaats op maandag 29 juli 2024, rond 19.30 uur. Het slachtoffer liep met zijn gezin toen hij werd aangereden door de jongen op de fatbike. Na de aanrijding sprak de man de jongen aan, wat leidde tot een korte woordenwisseling. De jongen gaf daarop het slachtoffer een vuistslag, waardoor de man op de fatbike viel. Een omstander waarschuwde de politie, maar de jongen vluchtte voordat de agenten ter plaatse waren.

Omdat de politie de jongen niet kon vinden, werden vorige week geblurde foto’s van hem gedeeld met de oproep om zich te melden. Toen hier geen reactie op kwam, besloot de politie vrijdag om de herkenbare beelden online te plaatsen. Kort na deze actie heeft de jongen zich bij de autoriteiten gemeld, waarna de beelden direct offline werden gehaald. De zaak wordt verder onderzocht.