Motorrijder scheurt met 110 kilometer per uur door woonwijk zonder helm en rijbewijs: ‘Iets in mijn hoofd zei wegrijden’ - 112 Nederland

Motorrijder scheurt met 110 kilometer per uur door woonwijk zonder helm en rijbewijs: ‘Iets in mijn hoofd zei wegrijden’

Geplaatst op 11 oktober 2024, om 16:43 uur

ARNHEM – Een 45-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot vier weken celstraf, waarvan twee voorwaardelijk, vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag op een crossmotor in de woonwijk Westeraam in Elst. Op 29 april negeerde hij een politie-aanroep en ging hij er vandoor met snelheden van rond de 110 kilometer per uur, terwijl hij geen helm droeg en geen rijbewijs had.

De achtervolging door de politie begon toen hij werd aangesproken door agenten in een auto die niet onmiddellijk als politieauto herkenbaar was. In zijn paniek besloot hij te vluchten, wat leidde tot een dollemansrit door de wijk, waar hij voorbij schoolkinderen reed, tegen het verkeer in ging en zelfs over fietspaden vloog. De politie besloot de achtervolging te staken toen de situatie te gevaarlijk werd.

Later werd de man alsnog aangehouden en bleek hij onder invloed van cannabis te zijn, met meer dan de toegestane hoeveelheid in zijn bloed. Hij gaf toe dat hij de motor voor een proefritje had meegenomen en dat deze volgens hem niet harder kon dan 80 kilometer per uur. De rechter wees op het levensgevaarlijke gedrag van de man en legde hem een rijontzegging van twaalf maanden op, naast een voorwaardelijke boete van 800 euro voor een eerdere drugsveroordeling.