Jongen (14) mishandelt 86-jarige man op perron: ‘Hij moet mij niet aanspreken’ - 112 Nederland

Jongen (14) mishandelt 86-jarige man op perron: ‘Hij moet mij niet aanspreken’

Geplaatst op 11 oktober 2024, om 16:04 uur

ROTTERDAM – Op metrostation Hoogvliet in Rotterdam heeft een 14-jarige jongen een 86-jarige man mishandeld, nadat de man hem aanspraak op zijn gedrag maakte. De jongen had te weinig saldo op zijn OV-kaart en trapt daarom een poortje kapot om binnen te komen. Toen de man hem daarop aanspreekt, reageert de jongen met geweld.

De mishandeling vond plaats op dinsdag 8 oktober rond 01:00 uur. Jeugdagent Robin Bleijenberg en zijn collega arriveerden snel ter plaatse na een melding van een vechtpartij. De jongen werd snel aangehouden, maar verzette zich hevig en schold de agenten uit.

Het slachtoffer, de 86-jarige man, was gevlucht in een metro en had via 112 hulp ingeroepen. Hij deed later aangifte. Ondanks de klappen die hij kreeg op zijn benen, hoofd en armen, hoefde hij niet naar het ziekenhuis.

Bleijenberg sprak later met de jongen en ontdekte dat deze wel voldoende geld had om zijn OV-kaart op te laden. “Dit had nooit hoeven gebeuren,” aldus de jeugdagent. Hij merkte op dat de jongen nog steeds vastzit en binnenkort voor de rechter-commissaris zal verschijnen. De agent deelde ook zijn zorgen over het toenemende geweld onder jongeren en het gebrek aan respect in de samenleving.