Ex-orkaan Kirk nadert en brengt langdurige regenval en stevige wind met zich mee

Ex-orkaan Kirk nadert en brengt langdurige regenval en stevige wind met zich mee

Geplaatst op 7 oktober 2024, om 21:32 uur

NEDERLAND – De komende dagen krijgt Nederland te maken met de overblijfselen van ex-tropische storm Kirk, die momenteel windsnelheden van 105 kilometer per uur haalt op de Atlantische Oceaan. Hoewel het systeem afzwakt tot een extra-tropische cycloon, zal het toch langdurige regenval en stevige wind met zich meebrengen.

Vanaf woensdag trekt de storm via Spanje en Portugal naar Frankrijk en bereikt tijdens de nacht van woensdag op donderdag de Benelux. Voor delen van Nederland, met name in het zuiden en zuidoosten, wordt 20 tot 50 millimeter regen verwacht. In het noordwesten van het land blijft de neerslag beperkt.

Hoewel er veel regen valt, blijft de kans op storm in Nederland gering. Wel kunnen aan de kust stevige windstoten optreden, en in het zuidoosten zijn rukwinden van 75 kilometer per uur of meer mogelijk. In Frankrijk en Duitsland worden zwaardere windstoten van boven de 100 kilometer per uur verwacht.

Vanaf vrijdag breekt er een drogere periode aan met meer zon en temperaturen tussen 12 en 14 graden. De nachten kunnen fris worden, met soms temperaturen dicht bij het vriespunt, wat kans geeft op nevel of mist.