17-jarige nepagent opgepakt die hoogbejaarde man wilde oplichten

17-jarige nepagent opgepakt die hoogbejaarde man wilde oplichten

Geplaatst op 5 oktober 2024, om 19:23 uur

EINDHOVEN – Een zeventienjarige jongen uit Eindhoven is vrijdag aangehouden nadat hij probeerde een hoogbejaarde man in de Deurnese wijk Heiakker op te lichten. De man ontving een verdacht telefoontje van iemand die zich voordeed als politieagent en hem probeerde te overtuigen om zijn waardevolle spullen aan een koerier mee te geven “voor de veiligheid.”

De man vertrouwde het telefoontje niet en belde met een andere telefoon een familielid, die vervolgens de echte politie alarmeerde. De oplichter bleef aan de lijn terwijl de zogenaamde koerier bij de woning arriveerde, maar vertrok toen de deur niet werd geopend. Dankzij de snelle actie van de politie en de aanwijzingen van de man, werd de jongen kort daarna in de buurt aangehouden.

De politie heeft de telefoons van de jongen in beslag genomen voor verder onderzoek. Het aantal gevallen van criminelen die zich voordoen als nepagenten is sinds begin dit jaar fors gestegen, met meldingen die toenamen van 5 in januari naar 109 in mei. Om deze vorm van oplichting aan te pakken, heeft de politie Oost-Brabant afgelopen zomer een speciaal team opgericht.