Plofkraker (35) zorgt voor ravage in Duitsland en maakt tonnen buit: opgespoord bij familielid in Nederland

Plofkraker (35) zorgt voor ravage in Duitsland en maakt tonnen buit: opgespoord bij familielid in Nederland

Geplaatst op 4 oktober 2024, om 16:43 uur

UDEN – In Uden is een 35-jarige man opgepakt die deel uitmaakt van een bende die op grote schaal plofkraken pleegde in Duitsland. De man, met een Nederlands-Egyptische nationaliteit, hield zich schuil bij een familielid. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij plofkraken in onder andere Arnsberg, Ganderkesee, Wildeshausen, Niederzissen en Hilkenbrook, waarbij de bende honderdduizenden euro’s buitmaakte. De Duitse autoriteiten zaten al langer achter hem aan en hij hangt nu een straf van vijftien jaar boven het hoofd.

De man werd donderdag opgepakt door rechercheurs van Fast-NL, onderdeel van de Landelijke Opsporing en Interventies. Hij wordt uitgeleverd aan Duitsland, waar hij tussen april 2022 en mei 2023 in groepsverband betrokken zou zijn geweest bij de plofkraken. De bende gebruikte gestolen voertuigen, waaronder Audi’s RS6, om hun acties uit te voeren en verstopte zowel de auto’s als explosieven in garageboxen.

Andere leden van de bende, die voornamelijk uit Nederlanders bestond, zijn al eerder opgepakt in Nederland, Duitsland, en Spanje. De verdachte in Uden had de leiding over “de zaken” nadat de bendeleider werd gearresteerd, maar wist tot nu toe te ontkomen.

Foto: Politie Duitsland