Meerdere personen met gehoorschade na ontploffing illegaal vuurwerk op kermis

Meerdere personen met gehoorschade na ontploffing illegaal vuurwerk op kermis

Geplaatst op 3 oktober 2024, om 13:28 uur

WEERT – Afgelopen woensdag werd de kermis in Weert afgesloten met een vuurwerkshow. Kort daarna vond een explosie plaats van een stuk vuurwerk in de nabijheid van het aanwezige publiek, die losstond van de officiële vuurwerkshow. Meerdere personen hebben zich bij de hulpdiensten gemeld met gehoorklachten. De politie heeft een verdachte aangehouden en is een onderzoek gestart naar het incident.

De ontploffing, van vermoedelijk illegaal vuurwerk, stond volledig los van de vuurwerkshow, benadrukt de politie. Kort na het incident werd een 25-jarige man uit de gemeente Sittard-Geleen aangehouden. Inmiddels hebben acht personen gehoorklachten gemeld bij de hulpdiensten.

De politie roept getuigen op zich te melden: “Was je aanwezig bij de kermis in Weert en heb je informatie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000), of via het formulier op politie.nl.” Ook mensen die gehoorklachten hebben door de ontploffing, worden verzocht contact op te nemen met de politie.