Drie jongens (15 & 16) aangehouden na openlijke geweldpleging

Drie jongens (15 & 16) aangehouden na openlijke geweldpleging

Geplaatst op 2 oktober 2024, om 12:30 uur

ROTTERDAM – Vanmorgen zijn in Feijenoord drie jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging. De wijk ervoer al enige tijd veel overlast van een groep jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Enkelen van deze jongeren hebben een andere jongen uit Rotterdam mishandeld. Hiervoor zijn deze 3 jongeren vandaag buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om twee jongens van 15 en één jongen van 16 jaar, allen uit Rotterdam.

Sinds het begin van de zomer hield de politie toezicht op de groep jongens na verschillende meldingen vanuit de wijk. Het gedrag van de groep heeft zich binnen een korte periode ontwikkeld van hinderlijk tot ernstig asociaal en strafbaar gedrag. In de afgelopen maanden zijn er diverse incidenten gemeld, waaronder conflicten met buurtbewoners.

Daarnaast zijn er verschillende gevallen van vernielingen, mishandelingen en overige strafbare feiten, waarbij het vermoeden bestaat dat deze groep hierbij betrokken is. Het basisteam heeft de focus gelegd op deze groep door diverse werkopdrachten en een MCU (Mobiele Camera Unit) in te zetten op een plek waar veel overlast wordt veroorzaakt.