Drie verdachten na rellen Feyenoord-NAC voorgeleid

Drie verdachten na rellen Feyenoord-NAC voorgeleid

Geplaatst op 25 september 2024, om 16:21 uur

ROTTERDAM – Drie NAC-supporters die zijn aangehouden na rellen na afloop van de wedstrijd Feyenoord – NAC afgelopen zondag zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie primair van poging zware mishandeling en subsidiair van openlijk geweld.

De rechter-commissaris besloot dat de verdachten niet langer in voorarrest hoeven te blijven en heeft de voorlopige hechtenis van de drie geschorst. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo is aan de verdachten een gebiedsverbod voor het stadion van NAC tijdens wedstrijden opgelegd, mogen zij zich niet ophouden bij voetbalwedstrijden in Nederland en mogen ze geen alcohol drinken.

De drie verdachten, mannen van 22, 41 en 45 uit Breda, maakten deel uit van een groep NAC-supporters die na de wedstrijd onder andere een horecakraam omgooiden, waardoor vijf horecamedewerkers bekneld kwamen te zitten tegen een hek. De ME moest eraan te pas komen om de orde in het stadion weer terug te brengen.

Het onderzoek van de politie Rotterdam, onder leiding van de officier van justitie, is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto: Archief