Vier aanhoudingen in verband met overlijden man

Vier aanhoudingen in verband met overlijden man

Geplaatst op 25 september 2024, om 13:01 uur

LEIDEN – Woensdagochtend zijn vier verdachten aangehouden in verband met de dood van een 38-jarige man uit Leiden. Deze man werd op donderdag 6 juni aangetroffen in zijn woning aan de Korte Langestraat, en het bleek dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen.

De politie ontving op 6 juni omstreeks 19.30 uur een melding over het aantreffen van de overleden man. Vanwege aanwijzingen van een misdrijf werd er onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht. Het onderzoek bevestigde dat er inderdaad sprake was van een misdrijf.

Een van de verdachten, een 22-jarige Nederlander, werd op 21 juni in Spanje aangehouden en is inmiddels aan de Nederlandse autoriteiten overgeleverd. De vier nieuwe verdachten, twee Leidenaars van 28 en 29 jaar, een 28-jarige man uit Leiderdorp en een 31-jarige man uit Voorschoten, werden woensdag 25 september aangehouden. De laatste werd door een arrestatieteam opgepakt. Na de aanhoudingen zijn er doorzoekingen uitgevoerd in de woningen van de verdachten.

De verdachten zijn voor verhoor ingesloten en zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Hierdoor zijn de politie en het Openbaar Ministerie terughoudend met het delen van verdere inhoudelijke informatie over de zaak.