Baasjes doodgeschoten pitbull Luna willen gerechtigheid: ‘De agent schoot dwars door haar hoofd’

Baasjes doodgeschoten pitbull Luna willen gerechtigheid: ‘De agent schoot dwars door haar hoofd’

Geplaatst op 21 september 2024, om 09:22 uur

ASSEN – Een avondwandeling met hun hond Luna eindigde woensdagmiddag in een tragedie voor Anthonie en Audrey.

Tijdens de wandeling in de buurt van het huis van Audrey’s moeder raakte hun hond Luna in gevecht met een kat die plotseling uit een bosje sprong. Het gevecht tussen de dieren liep snel uit de hand, en ondanks de inspanningen van de baasjes om ze uit elkaar te halen, lukte dit niet. De politie, die ondertussen was ingeschakeld, probeerde eerst te taseren, maar toen dit niet lukte, besloot een agent tot twee keer toe te schieten. Luna stierf ter plekke.

Volgens Anthonie en Audrey was het eerste schot bedoeld om de hond te stoppen, wat ervoor zorgde dat Luna de kat losliet en die wegvluchtte. Echter, terwijl Luna met pijn naar haar baasje probeerde te rennen, schoot de agent opnieuw en raakte Luna dodelijk in het hoofd. Audrey, die getuige was van het incident van dichtbij, was er kapot van: “Het is niet zomaar een hond die je verliest, maar je beste vriend.”

De eigenaren begrijpen niet waarom de agent een tweede keer schoot, omdat het gevaar volgens hen al voorbij was. Ze omschrijven Luna als een vriendelijke hond, ondanks haar uiterlijk als pitbull, en benadrukken dat ze nooit agressief was.

Audrey en Anthonie zijn vastbesloten om aangifte te doen tegen de politie vanwege de manier waarop er is gehandeld.