Kickbokser Michael Duut neergeschoten op woonwagenkamp in Groningen: ’Hij is door twee kogels geraakt’

Kickbokser Michael Duut neergeschoten op woonwagenkamp in Groningen: ’Hij is door twee kogels geraakt’

Geplaatst op 20 september 2024, om 12:50 uur

GRONINGEN – De bekende kickbokser Michael Duut is woensdagavond neergeschoten op woonwagenkamp De Kring, tussen Groningen en Hoogkerk. Duut werd in beide benen geschoten, volgens zijn vriend Alex Soze. De schietpartij zou het gevolg zijn van een conflict over een paard.

De schutter, een 55-jarige man uit Groningen, zou de eigenaar van het paard zijn. Zo meldt te Telegraaf. Het dier stond in een manege in Donderen, en er ontstond een conflict nadat het neefje van Duut het paard niet langer mocht berijden en verzorgen. Duut ging met de jongen mee naar de manege om het paard te voeren. Of er daar een woordenwisseling plaatsvond, is nog niet duidelijk.

Later verscheen de paardeneigenaar bij Duuts woning op De Kring, waar hij verhaal kwam halen. Volgens Soze zou de man tegen de deur hebben geschopt en geroepen, waarna Duut naar buiten ging om te vragen wat er aan de hand was. De schutter haalde toen een pistool uit een plastic tas en schoot op Duut, die in beide benen werd geraakt.

Beide mannen raakten gewond bij het incident. Duut werd naar het ziekenhuis gebracht en zijn toestand is stabiel. De schutter zou ook zijn geslagen, maar het is nog onduidelijk door wie. Zowel Michael Duut als de schutter zijn aangehouden en worden verhoord door de politie, die verder onderzoek doet naar de toedracht van de schietpartij.

Michael Duut, die bekend staat als “Dream Crusher,” is een gerenommeerde kickbokser en staat onder contract bij Glory. Hoewel hij geen vitale delen heeft geraakt door de schoten, is nog onduidelijk of dit invloed zal hebben op zijn carrière.

Foto’s: NoorderNieuws