VIDEO: Dode na steekpartij bij Erasmusbrug, ‘verdachte riep Allahoe akbar’

VIDEO: Dode na steekpartij bij Erasmusbrug, ‘verdachte riep Allahoe akbar’

Geplaatst op 19 september 2024, om 20:59 uur

ROTTERDAM – Bij een steekpartij op het Willemsplein in Rotterdam is een persoon om het leven gekomen en zijn twee anderen gewond geraakt, waaronder de vermoedelijke dader. Getuigen verklaarden dat de verdachte tijdens het incident “Allahoe akbar” riep. De politie heeft de verdachte aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht, evenals een andere gewonde.

De steekpartij vond plaats vlak bij de Erasmusbrug. Getuigen zijn opgevangen en de politie onderzoekt de toedracht van het incident, maar heeft nog geen verdere details vrijgegeven.

Tegen de Telegraaf zeggen getuigen dat de man er duidelijk op uit was om meerdere slachtoffers te maken. Hij zou twee grote messen bij zich hebben gehad en willekeurige mensen hebben aangevallen.

Sportinstructeur overmeesterde de verdachte
Een 32-jarige sportinstructeur die onder de brug lesgaf, wist de verdachte te overmeesteren voordat de politie arriveerde. “Ik zag dat een man met twee lange messen een jonge gast aan het steken was,” verklaarde hij. “Met een stok die ik gebruik voor het sporten kon ik hem overmeesteren.” De sportinstructeur wist de messen van de verdachte af te pakken en zo verdere slachtoffers te voorkomen.

De gebeurtenis heeft diepe indruk gemaakt op de getuigen en omstanders.

Foto’s: JB Media

(Video start na de advertentie)