Twee doden in woning zijn vermoedelijk moeder en zoon

Twee doden in woning zijn vermoedelijk moeder en zoon

Geplaatst op 13 september 2024, om 18:45 uur

AMSTERDAM – De politie heeft donderdag de lichamen aangetroffen van vermoedelijk een moeder en haar zoon in een portiekwoning aan de Nolensstraat in Amsterdam. Vooralsnog gaat de politie niet uit van een misdrijf.

De ontdekking werd gedaan nadat een buurtbewoner de politie had getipt dat de twee bewoners al langere tijd niet meer gezien waren. Agenten forceerden de deur en vonden de lichamen van de vrouw en de jongen binnen. Volgens een politiewoordvoerder lag het lichaam van de vrouw vermoedelijk al geruime tijd in de woning. Het andere lichaam is hoogstwaarschijnlijk dat van haar zoon, maar een officiële identificatie moet nog plaatsvinden. De woordvoerder gaf aan dat de jongen waarschijnlijk niet goed voor zichzelf kon zorgen en later is overleden. Vorige week had hij nog contact met zijn persoonlijk begeleider.

De Telegraaf meldt, op basis van gesprekken met buurtbewoners, dat de jongen een mentale beperking had en dat moeder en zoon al ongeveer twintig jaar in de woning woonden. Een buurtbewoner gaf aan dat er woensdag maden op de trap van de portiekflat werden gezien, waarna woningbouwvereniging Stadgenoot werd ingeschakeld.