Lekkage in Farmsum: scheepswerf ontruimd vanwege keelklachten medewerkers

Lekkage in Farmsum: scheepswerf ontruimd vanwege keelklachten medewerkers

Geplaatst op 11 september 2024, om 13:24 uur

FARMSUM – Woensdagochtend is er een lekkage ontstaan bij het Afwateringskanaal in Farmsum, waarbij een bruine olieachtige vloeistof in het water werd aangetroffen. De herkomst en aard van de vloeistof zijn nog onbekend. Medewerkers van de nabijgelegen scheepswerf Niestern-Sander kregen last van hun keel en zijn uit voorzorg geëvacueerd.*

Volgens brandweerwoordvoerder Geert Anne Mollema is de vloeistof sterk ruikbaar. Ongeveer vijftig tot zestig medewerkers werden door bedrijfshulpverleners veilig naar buiten begeleid. Om verspreiding van de vloeistof te voorkomen, heeft de brandweer oil booms geplaatst in het kanaal. Vanwege de ligging van de lekkage dicht bij de haven en de windrichting naar zee is het niet nodig omliggende woningen te ontruimen.

De oorzaak van de lekkage is nog onbekend. Er wordt onderzocht of er een verband is met eerdere lekkages bij het tankenpark van de NAM in Farmsum, waar eerder aardgascondensaat en injectiewater vrijkwamen. De NAM is begonnen met een onderzoek naar het incident.

Foto: NoorderNieuws