Peter Gillis zet bewoners Prinsenmeer per direct op straat

Peter Gillis zet bewoners Prinsenmeer per direct op straat

Geplaatst op 10 september 2024, om 20:57 uur

ASTEN – Bewoners van vakantiepark Prinsenmeer in Asten moeten per direct, maar uiterlijk zaterdag, het terrein verlaten. Deze eis is afkomstig van eigenaar en tv-persoonlijkheid Peter Gillis, bekend van Massa is Kassa. De beslissing leidt tot woedende reacties onder de bewoners.

De gemeente Asten heeft Gillis een dwangsom opgelegd, die in werking treedt als er na zaterdag nog permanente bewoning op het park plaatsvindt. Al enige tijd mogen vakantiegangers het park niet meer betreden. Om te voorkomen dat hij een boete van 50.000 euro per maand moet betalen, stuurde Gillis een strenge brief naar de resterende bewoners, aldus Omroep Brabant. De bewoners reageren woedend op Gillis en zijn organisatie. “Peter heeft jarenlang de regels aan zijn laars gelapt, en nu ineens de wet volgen? Dat had hij jaren geleden al moeten doen. Dan had ik niet in deze situatie gezeten,” zegt een gefrustreerde bewoner tegen de regionale omroep.

Gillis heeft meerdere maatregelen genomen om de bewoners te dwingen te vertrekken, zoals het afsluiten van de slagboom om 17.00 uur, die pas de volgende ochtend om 09.00 uur weer opengaat. Blijven de bewoners na zaterdag toch op het terrein, dan dreigt Gillis aangifte te doen van huisvredebreuk. “U verblijft dan onrechtmatig op ons terrein. We zullen de politie verzoeken u te arresteren en te verwijderen,” waarschuwt hij.