Bezoeker van festival is telefoon kwijt, politie vindt hem terug in rugzak met 32 andere mobieltjes

Bezoeker van festival is telefoon kwijt, politie vindt hem terug in rugzak met 32 andere mobieltjes

Geplaatst op 2 september 2024, om 14:09 uur

BINNENLAND – Bezoekers van het festival Mysteryland die hun telefoon kwijt zijn geraakt, hebben een kans om hun toestel terug te krijgen. Dankzij een oplettende festivalganger, die zelf ook haar telefoon verloor, is de politie nu in het bezit van tientallen gestolen telefoons en zoekt ze de rechtmatige eigenaren.

Joni van Essen, die haar iPhone verloor tijdens het driedaagse festival in Haarlemmermeer, ontdekte zondagochtend via de “Find my iPhone”-functie dat haar toestel zich in Vuren bevond. Ze besloot erheen te rijden en vond daar niet alleen haar eigen telefoon, maar ook meer dan dertig andere toestellen, verstopt in een rugtas. Ze schakelde direct de politie in, die in totaal 32 telefoons telde, inclusief die van de vinder.

Volgens de politie zijn inmiddels enkele telefoons teruggegeven aan hun eigenaren. Ze vermoeden dat de rest van de toestellen eveneens door zakkenrollers op Mysteryland zijn buitgemaakt. Tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden.

Bezoekers die hun telefoon zijn verloren, kunnen contact opnemen met de politie om te controleren of hun toestel bij de gevonden telefoons zit.

Foto:Instagram Politie_westbetuwe