4-jarig kind valt drie meter uit achtbaan

4-jarig kind valt drie meter uit achtbaan

Geplaatst op 30 augustus 2024, om 00:15 uur

ALKMAAR – Woensdagavond is een vierjarig jongetje uit een familieachtbaan gevallen tijdens de Alkmaarse kermis. Het kind raakte gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart om te bepalen of de attractie technisch veilig is. Wat het onderzoek precies inhoudt en verdere details over de attractie, kan de NVWA op dit moment niet delen, aldus een woordvoerder aan Hart van Nederland.

Volgens het Noordhollands Dagblad zat het jongetje in de ‘Crazy Clown’-achtbaan. Een getuige vertelde de regionale krant: “In een bocht vloog er ineens een klein jongetje uit het karretje voor mijn zoon.” Het kind viel naar verluidt zo’n drie meter naar beneden. “De exploitant haalde hem tussen de rails vandaan en gaf hem terug aan zijn moeder, die in blinde paniek verkeerde. Vervolgens werden ze doorverwezen naar de EHBO.” De getuige meldde dat het jongetje ernstige verwondingen had opgelopen, waaronder een snee op zijn wang, een gebroken kaak en neus, en een flinke zwelling op zijn voorhoofd. De getuige uitte zijn bezorgdheid: “Je verwacht in Nederland dat als je in zo’n attractie stapt, je er ook weer veilig uitkomt. Dat was hier duidelijk niet het geval.”

De exploitant van de achtbaan heeft, in overleg met de gemeente, aanvullende veiligheidsmaatregelen getroffen, waaronder het inzetten van extra personeel en het geven van extra instructies aan bezoekers. Volgens de gemeente zijn deze maatregelen bedoeld om toekomstige incidenten te voorkomen. Donderdag rond 17.00 uur werd de achtbaan weer geopend.

Foto: Ter Illusie