Joyrider (14) onder invloed scheurt met 200 km onder invloed van drugs én alcohol

Joyrider (14) onder invloed scheurt met 200 km onder invloed van drugs én alcohol

Geplaatst op 29 augustus 2024, om 23:55 uur

AMSTERDAM – In de nacht van vrijdag op zaterdag zorgde een jonge waaghals voor flink wat opschudding op een bijzonder gevaarlijke plek. De bestuurder scheurde met een snelheid van 200 kilometer per uur over de trajectcontrole op de A4. Toen de politie de auto aan de kant zette, stond hen een grote verrassing te wachten: de automobilist was veel jonger dan verwacht.

De bestuurder bleek slechts 14 jaar oud te zijn, zonder rijbewijs en zelfs te jong om er überhaupt een te halen. Daarnaast had hij geen toestemming om de auto te gebruiken en reed hij onder invloed van alcohol en drugs, zo meldde de politie op Instagram. Bovendien was hij niet alleen in de auto.

Bij nader onderzoek werden ook vapes en enkele illegale cobra’s in de auto aangetroffen. De jongen werd aangehouden en na een bloedonderzoek, dat bevestigde dat hij onder invloed reed, overgedragen aan zijn verzorgers. Voor zowel de jongen als de minderjarige passagiers is een melding gemaakt bij Veilig Thuis. Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over een passende straf voor de jonge bestuurder.

Foto: pol_infranw