Zonnepanelen in brand op woning, brandweer voorkomt erger

Zonnepanelen in brand op woning, brandweer voorkomt erger

Geplaatst op 25 augustus 2024, om 19:31 uur

EINDHOVEN – In de Trompetstraat in het Eindhovense stadsdeel Tongelre is zondagmiddag brand uitgebroken in de zonnepanelen van een woning. De brandweer werd om 16:10 uur opgeroepen en kon voorkomen dat het vuur naar binnen slaagde.

Vijf zonnepanelen zijn beschadigd, waarvan een deel is gesmolten. De beschadigde panelen zijn door de brandweer verwijderd. De brandweer was tot ongeveer 17:00 uur ter plaatse met een hoogwerker en twee blusvoertuigen. Er werd onmiddellijk opgeschaald naar middelbrand. Omdat er geen bluspunten in de nabijheid beschikbaar waren, moest de brandweer water ophalen uit een waterpunt in de Xylofoonstraat en een speciaal Watertransportsysteem (WTS) inzetten.

De brand trok veel bekijks van bewoners in de nieuwbouwwijk. De bewoonster van het huis keek gespannen toe vanaf de straat. Hoewel de brand niet naar binnen heeft geslagen, kan bluswater mogelijk voor schade hebben gezorgd. Medewerkers van Salvage zijn onderweg om de bewoonster te ondersteunen.

De brandweer meldde dat het systeem van watertransport, bestaande uit lange slangen van 400 tot 500 meter, nodig was omdat veel nieuwbouwwijken geen bluswatervoorzieningen meer hebben. Dit systeem maakt het mogelijk water te halen uit nabijgelegen bronnen zoals brandkranen of open water.

Foto’s: Emergency Response Photographer