Zeiljacht zinkt voor kust Sicilië: Nederlander gered

Zeiljacht zinkt voor kust Sicilië: Nederlander gered

Geplaatst op 19 augustus 2024, om 20:43 uur

BUITENLAND – De Italiaanse kustwacht is nog op zoek naar zes mensen na het zinken van een luxe zeiljacht voor de kust van Sicilië afgelopen nacht. Bij het ongeluk is minstens één persoon om het leven gekomen.

Onder de vijftien geredde opvarenden bevindt zich ook een Nederlander, zo bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens een woordvoerder aan de NOS maakt hij het goed. Het jacht zonk tijdens slecht weer in de buurt van de haven van Porticello, ten oosten van Palermo. In het gebied woedde een zware storm met harde windstoten. Het jacht ligt nu op ongeveer vijftig meter diepte. Duikers zijn ingezet om de vermisten te lokaliseren, die vermoedelijk nog aan boord van het schip zijn, aldus lokale media.

In totaal waren er tien bemanningsleden en twaalf passagiers aan boord op het moment van de ramp. De zes vermisten zijn allen passagiers. Het lichaam van het dodelijke slachtoffer, naar verluidt de kok, is geborgen. De vermisten zouden afkomstig zijn uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

In de buurt van het zinkende jacht bevond zich een ander zeiljacht onder Nederlandse vlag, eigendom van een Duits echtpaar. Zij verklaarden aan de Italiaanse nieuwssite Rai dat ze een lichtkogel zagen en een deel van de opvarenden hebben kunnen redden.

Foto: Ter illusie